Logo_siegmund_white
icon
221229_PARBAY_BestOf_10

Bayern dočekuje Partizan na festival košarke

icon
icon

Napolju je temperatura oko nule, ali u četvrtak uveče će u Audi Dome sasvim sigurno biti vrelo: po osmi pu u ovoj sezoni je hala u Westparku sa 6.500 navijača rasprodana. Gost je srpski moćni tim Partizan iz Beograda sa trenerskom legendom, Željkom Obradović.

Partizan je sa osam pobeda iz deset mečeva tim sa trenutno najboljom formom u Euro League.

Početak susreta je u 20.30 h (Magenta Sport), FCBB preporučuje da se na vreme dodje.

Sledeća utakmica u BBL je protiv Hamburga u utorak, 14. febrauara (19 h), kao generalna proba za Top 4.

Euforija u Beogradu zbog kandidata za Play Off

U četvrtak je garantovan festival košarke jer je već najavljen dolazak oko 1.500 veoma glasnih navijača Partizana, koji sa prosekom od rekordnih 16.500 posetioca na utakmicama u Beogradu dokazuju popularnost ekipe koja se vratila u Euro League.

U prvoj utakmici krajem decembra (77:83) je bilo čak 17.500 navijača Partizana u hali koji su srdačno dočekali bivšeg trenera Andrea Trinchieri i igrača Ognjena Jaramaz.

Ja sam u tom momentu i u utakmici uživao, iako smo tesno izgubili“, kaže FCBB plejmejker Jaramaz, „naš tim se bori za desetu pobedu“.

„Ja to znam da cenim, da sam tako srdačno dočekan, Partizan je jedan od najvećih klubova u Evropi, ne samo u Srbiji. Ja sam bio dve i po godine profesionalac i šest godina kao junior deo tog tima i oduvek njegov navijač. Zbog toga je to za mene utakmica od velikog značaja, da igram protiv njih, u nadamo se pozitivnoj atmosferi“.

Da li će FCBB dobiti duel pod obručima?

FCBB očekuje ne samo festival košarke sa mnogo emocija u uzvratnom meču, nego i uzavrelog kandidata za Play Off koji je pre izvesnog vremena pobedio favorite kao što je Monaco (100:80) i Fenerbahče (73:72).

Euforija oko legendarnog trenera Obradovića (devet pobeda u Euro League) je razumljiva jer njegov tim stoji sa 12 pobeda protiv 11 poraza i procentom od 84,3% postignutih koševa na trećem mestu u Euro League.

17,2 poena sa linije slobodnih bacanja nema ni jedan drugi klub.

Bayern bi mogao imati prednost pod košem (9:14), prosečno 30,3 lopte sa table hvataju crno beli, najmanje od svih na tabeli od 18 klubova.

Kod domaćina je taj procenat 34,3.

Da li će moći da nastupi Big Man Othello Hunter koji je imao problema sa leđima i bio povređen kao i Lučić, Elias Haris i Andreas Obst, odlučiće se neposredno pred meč.

221229_PARBAY_BestOf_12

Lessort se probudio kod Obradovića

Partizan ima pod košem vrlo opasan duet: Francuz Mathias Lessort, koji je u sezoni 109/2020 igrao za FCBB, postiže 12,7 poena i 7,2 redounda prosečno i postiže izvanrednih 69%  šuteva iz reketa.

Njegov kolega Zach LeDay ima 11,7 poena i 5,7 rebounda.

Krilni napadač Dante Exum koji ima iskustva u NBA i koji je letos došao iz Barcelone je veoma efikasan, on postiže svojih 13,4 poena sa kvotom od 60,2% šuta za dva poena i 40,7% šuta za tri poena.

Najbolji učinak ima Kevin Punter (14,9 poena, 41,1% trojki).

Ne računa samo Jaramaz, igrač srpskog nacionalog tima, sa intenzivnim duelom: „mi smo imali tešku nedelju sa tri poraza, moramo se pripremiti najbolje moguće, da bi smo ovoga puta pobedili“.